הכח לצמוח
גם אתה יכול להשתחרר ולפרוח
 
מתכונים

בס"ד 
 

מתכון קל ללחם


1 קילו קמח מלא
3 כפיות שמרים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר קנים
7
 כפות שמן זית
1/2 2 – 3 כוסות מים פושרים


אני מכינה באופה לחם: מכניסה קודם את המים, המלח, הסוכר והשמןמעל זה אני מניחה את הקמח ולמעלה את השמרים ואז המכונה מערבלת הכל יחד.מחכה שעתיים עד שתופח פעמיים.     
אופים כ-20 דק', כדאי להוציא את התבנית באמצע ולבדוק אם כדאי לסובב אותה כדי שיגיע חום אחיד לכל התבנית. צריך לראות שהכל חום – גם מלמעלה וגם מלמטה
 

ניתן להחליף 200-300 גרם קמח בשיבולת שועל גרוסה= קווקר

ניתן להכין מהבצק: לחם, לחמניות, חלות, פיצה, פוקצ'ה, עוגת שמרים ועוד.. 

בהצלחה ובתאבון

-----------------------------------------------------------    עוגיות פצפוצי אורז: הרכיבים:
2 1/2 כוסות פצפוצי אורז מלא
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום (או דבש)
1/2  כוס טחינה (אפשר פחות)
1/4 כוס אגוזים טחונים (קרעפט)
1/3 כוס צימוקים קטנים ורכים
 
ניתן להוסיף דגני בקר שונים  

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את הדבש, הסוכר והטחינה
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים הטחונים
מערבבים היטב
מוסיפים את פצפוצי האורז ושאר הדגנים המלאים והצימוקים.
מערבבים היטב

ניתן לשטוח בתבנית ולחתוך או להעביר למנג'טים

לקרר

כדאי לשמור במקפיא

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                         פשטידת חלה

המצרכים:

1 חלה שלימה / פיתות / לחם וכו'
2 ביצים 
2תפוחים קלופים וקצוצים דק
1/3 כוס צימוקים
כוס סוכר חום / סילאן
כף אגוזים טחונים
קומץ קינמון
1 כפית מיץ לימון
2-3 כפות שמן
(מלח)

אופן ההכנה:

  • 1) 'מקלפים' את החלה ומשאירים רק את החלק הפנימי
  • 2) מפוררים את החלה ומשרים במים כ-10 דקות
  • 3) סוחטים את המים
  • 4) מערבבים את כל המצרכים בכף
  • 5) מעבירים לתבנית (עדיף 2 תבניות צרות וגבוהות) על נייר אפיה
  • 6) אופים בחום 180 מעלות עד שמשחים ומתייצב.

-------------------------------------------------------------------

 קרוטונים

המצרכים:

חתיכות לחם מלא מפוררות
תבלינים: פלפל שחור, אבקת שום, אורגנו
שמן זית

אופן ההכנה:

  • פורסים נייר אפיה על תבנית, שוטחים את פרוסות הלחם על הנייר
  • מפזרים תבלינים על הפרורים
  • מזליפים מעט שמן זית על הפרורים
  • מערבבים הכל יחד בידיים ושוטחים שוב בתנית
  • אופים כ-30 דק' ב180 מעלות. ניתן לערבב אחרי 20 דק' ולהחזיר לתנור
  • מוציאים מהתנור כאשר כל חתיכות הלחם השחימו והתקשו (כצנימים)

ניתן להקפיא בקופסא אטומה ולהוציא כמות מתאימה לפי הצורך

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוף בתנור עם אורז מלא

המצרכים:

1 בצל חתוך לרצועות

1 שן שום קצוץ

2 כוסות אורז מלא

עוף מחולק ל-4 חלקים או 4 כרעיים

פפריקה מתוקה

אפשרי: תירס קפוא או פטריות או ירקות חתוכים (גזר/ קישוא וכו')

לרוטב: 1/2 כוס דבש

1/3 כוס מיץ לימון

כף אורגנו מיובש (או עשב טיבול אחר)

מים

אופן ההכנה:

בתוך תבנית שטוחה לתנור, מניחים את רצועות הבצל ואת חתיכות השום.

בוררים ושוטפים היטב את האורז.

משטחים אותו על  הבצל והשום

בוזקים מעט מלח ופלפל שחור על האורז.

מניחים מעל האורז את התוספת (תירס, פטריות וכו')

מעל מניחים את חתיכות העוף השטופות ומפזרים עליהן פפריקה מתוקה.

מכסים את התבנית בנייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.

מוציאים לאחר 50 דק.

ושופכים מעל חתיכות העוף את הרוטב.

מוסיפים מים לפי הצורך, עד שכל האורז מכוסה במים.

מכניסים שוב לעוד כ-20 דקות

מוציאים כאשר האורז מבושל והעוף רך.

בתאבון

-----------------------------------------------------------------------------------------------

תפוחי אדמה ובטטה בתנור

המצרכים:

בצל פרוס לרצועות

תפוח אדמה לכל סועד

1/2 בטטה לכל סועד.

כורכום

פפריקה מתוקה

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לעיגולים או קוביות

מניחים בתבנית שטוחה המתאימה לתנור, את רצועות הבצל.

מעליהן מניחים את חתיכות תפוחי האדמה והבטטה.

מתבלים בכורכום, פפריקה מתוקה ומעט מלח.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180  למשך 50 מעלות למשך 50 דקות

מוציאים כאשר תפוחי האדמה שחומים ורכים.

בתאבון

  

 

מאמרים

רוצה לקרא מאמרים בנושא בריאות וקינסיולוגיה?

 פתח את כותרת "מאמרים" ותהנה

תיאור מקרים

 מעוניין לקרא על הצלחת השיטה?

לשמוע איך זה עובד, וזה ממש עובד!!!

הכנס ל "תאור מקרים" בתפריט ותקרא בעצמך, בהנאה



גולשים מציגים

פה המקום לשתף את הקוראים בחוויה שחווית בטיפול קינסיולוגי. הכנס ל"גולשים מציגים" וספר לנו.

 מחכים לך...



פארק אתרים | מפת האתר | דווח על הפרה | ממשק ניהול